Wydarzenia 27 mar 2019 | Redaktor

Już w sobotę (30 marca) będzie można skosztować potraw tradycyjnej kuchni kujawsko-pomorskiej.

Zespół Szkół Gastronomicznych w Bydgoszczy zaprasza w sobotę (30 marca) od godz. 9.00 do 13.00 na drzwi otwarte. W ramach imprezy zaplanowano finał konkursu „Tradycyjna kuchnia kujawsko – pomorska inspiracją dla młodych kucharzy”.

Tematem tej edycji jest „To co najlepsze z Kujaw i Pomorza od 100 lat”.

Zaproszenie do prac w jury degustacyjnym przyjęli m.in.

  • Tomasz Jakubiak  - kucharz, autor książek o kuchni opartej na produktach lokalnych, autor programów kulinarnych,
  • Jowita Woszczyńska - dwukrotna mistrzyni Polski i światowa czołówka dekoratorów tortów,
  • dr Józef Sadkiewicz  - wieloletni praktyk i ekspert w branży zbożowo-młynarsko-piekarskiej oraz kulinarnej, a także promuje i wytwarza produkty według starych receptur, znawca mięsa z dziczyzny,
  • Tomasz Czarnecki - absolwent ZSG, zastępca szefa kuchni w restauracji Babinicz w kompleksie Dworzysko.

Redaktor

Redaktor Autor

Redaktor