Magda Gessler na Festiwalu Gęsiny [FOTORELACJA]
Magda Gessler przyprawia farsz do pieczonej gęsi/ fot. Anna Kopeć
Kilkanaście tysięcy ludzi w świąteczny weekend odwiedziło podtoruński Przysiek, by uczestniczyć w Festiwalu Gęsiny. Atrakcją były pokazy kulinarne mistrzów kuchni, gwiazdą Magda Gessler.
Inne z kategorii
Europejski Piknik Rodzinny na Wyspie Młyńskiej już 1 maja
Wkręć się w nowy sezon z akcją „Pimp my bike” w CH RONDO
Długa kolejka chętnych ustawiła się w niedzielę (12.11) przed wejściem do sali Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Przysieku, aby zobaczyć celebrytkę i znaną z ekranu telewizyjnego kuchenną rewolucjonistkę. Magda Gessler zaprezentowała przepis na gęś owsianą faszerowaną oraz wątróbki gęsie zapiekane w cieście.
Na stoiskach handlowych oferowano rozmaite wyroby z gęsi – wędzone półgęski, kiełbasy, gęsie pipki, wątróbki, rosoły oraz smalec, a także mnóstwo innych regionalnych wyrobów i słodkości. Królowały oczywiście rogale z masa makową.
Podniebienia widzów podbiły też smakowite żołądki w sosie maślanym przyrządzone przez Rafała Godziemskiego, właściciela bydgoskiej restauracji Memo, znanego też z programu telewizyjnego „Nożem i widelcem”.
Kilkaset przepisów na gęsinę znajdziesz na oficjalnej stronie - czasnagesine.pl
(red)