Jedzenie 16 lut 2019 | Redaktor
Roślinna kuchnia proponuje podróż po smakach całego świata [ZDJĘCIA]

fot. Anna Kopeć

Wege Festiwal trwa w Bydgoszczy w hali tenisa ziemnego na obiektach Zawiszy Bydgoszcz.

Jest kuchnia indyjska, gruzińska, meksykańska, koreańska, a także wietnamska. Na miejscu można spróbować takich dań jak kolorowe hot dogi w chrupiących bułkach z warzywnymi dodatkami, chińskie pierożki z przeróżnymi farszami, chlebki gruzińskie, koreańskie gołąbki z kimchi, wegańskie burgery.

Na deser wystawcy proponują czekoladowe brownie, kremowe serniki, orzechowe baklawy, wegańskie lody.

Na Wege Festiwalu znajdziecie:

  • najlepszą kuchnię polskich wege restauracji i blogerów, przepyszne falafele, hummusy i wege burgery, wege odsłony domowych dań, zupy, kuchnie świata, desery, ciasta, ciasteczka,
  • wyjątkowe przyprawy, przetwory i produkty pakowane,
  • wyjątkową modę bez dodatków skóry i futra od młodych projektantów,
  • książki, kosmetyki cruelty free oraz produkty dla dzieci.

Wege Festiwal Bydgoszcz, niedziela (17 lutego) godz. 12:00-18:00, Wstęp bezpłatny!

fot. Anna Kopeć

Redaktor

Redaktor Autor

Redaktor